Αντί για τόνους καραμέλας: Πέντε ιδέες για υγιεινά σνακ για το Halloween

Είστε μεγάλος θαυμαστής του Halloween αλλά δεν θέλετε το τρομακτικό φεστιβάλ να μετατραπεί σε αμαρτωλό φαγοπότι με σνακ με πολλές θερμίδες;

Αντί να αγοράζετε πατατάκια σε σχήμα φαντάσματος, τσίχλες ματιών και σοκολατένια βαμπίρ, μπορείτε απλώς να φτιάξετε μόνοι σας θεματικά και υγιεινά σνακ για το Halloween.

Εκπλήξτε τους καλεσμένους σας με υγιεινά φαγητά που όχι μόνο χορταίνουν, αλλά έχουν και πολλά θρεπτικά συστατικά και σημαντικά λιγότερες θερμίδες.

Βιταμίνες και τρομακτικά: 5 υγιεινά σνακ για το Halloween

Από ένα ορεκτικό έως ένα χορταστικό κυρίως πιάτο, ενδιάμεσα σνακ, ένα μικρό επιδόρπιο έως ένα ποτό, αυτές οι πέντε ιδέες συνταγών έχουν όλα όσα χρειάζεστε για μια επιτυχημένη βραδιά αποκριών.

Eye antipasti ως ορεκτικό: Ο Big Brother σε παρακολουθεί

Ποιο είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή ορεκτικά όλων των εποχών; Caprese φυσικά! Τα υλικά είναι φρέσκα, η προετοιμασία απλή και με μερικά κόλπα μπορείτε να εντάξετε εύκολα το θέμα του Halloween στην παρουσίαση.

Συστατικά:

  • ντομάτες
  • Μπαλάκια μοτσαρέλα
  • ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ
  • φρέσκος βασιλικός
  • Κρέμα βαλσάμικο
  • Αλας

Παρασκευή:

  1. Για το μάτι αντιπάστι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μεγάλα φύλλα βασιλικού. Είναι καλύτερο να αγοράσετε τα ήδη συσκευασμένα φύλλα. Αυτά είναι συνήθως μεγαλύτερα από αυτά που φυτρώνουν στους θάμνους του βασιλικού.
  2. Πλένουμε τα φύλλα βασιλικού, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος ή μεγάλη πιατέλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  3. Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες. Τοποθετήστε μια φέτα ντομάτας σε κάθε φύλλο βασιλικού. Αν θέλετε, αλατοπιπερώνετε τις ντομάτες με λίγο αλάτι.
  4. Κόψτε τα μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας και βάλτε τα μισά σε κάθε φέτα ντομάτας.
  5. Τώρα έρχεται η ίριδα: Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά τις πράσινες ελιές στη μέση κοντά στον πυρήνα, έτσι ώστε να έχετε οβάλ μισές ελιές. Είναι πιο εύκολο με ελιές που έχουν ήδη ξεκουκουλωθεί. Τα μισά κουκούτσια ελιάς βρίσκουν το καθένα τη θέση του σε ένα μισό μπαλάκι μοτσαρέλας.
  6. Απαιτείται επιδεξιότητα για τον μαθητή. Η κρέμα βαλσαμικού είναι παχύρρευστη, επομένως είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε κρέμα – όχι ξύδι. Ρίξτε μια μικρή μαύρη κουκκίδα στο μισό της ελιάς ως κόρη. Voilà, το eye antipasti είναι έτοιμο.

Γεμιστά τέρατα πιπεριάς για όταν πεινάτε πολύ

Υπάρχουν συχνά πολλά σνακ διαθέσιμα για το Halloween, αλλά τίποτα στο οποίο μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε. Δεν συμβαίνει το ίδιο με το υγιεινό Halloween σας. Ως χορταστικό κυρίως πιάτο υπάρχουν γεμιστό πιπέρι τέρατα.

Συστατικά:

  • 4 πιπεριές
  • 240 γραμμάρια ρυζιού ολικής αλέσεως
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 240 γραμμάρια ντομάτες πίτσας
  • 1 κουτί καλαμπόκι
  • 1 κουτί φασόλια
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 3 κουταλιές της σούπας πάπρικα σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξερή ρίγανη
  • Αλας
  • πιπέρι
  • πιπέρι καγιέν

Παρασκευή:

  1. Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε την «κορυφή». Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι με μια μικρή λεπίδα, αφαιρέστε προσεκτικά το περίβλημα και τρυπήστε τελείως τον ανοιχτό λοβό.
  2. Τώρα απαιτείται η τέχνη σας. Και πάλι, χρησιμοποιήστε ένα εύχρηστο μαχαίρι με μια μικρή, στενή λεπίδα – αυτό διευκολύνει το σκάλισμα μικρών προσώπων στις πιπεριές. Δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία σας εδώ – οι τρύπες για το στόμα και τα μάτια δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλες, διαφορετικά η γέμιση θα μπορούσε να διαρρεύσει.
  3. Βάζουμε μια κατσαρόλα με ρύζι για τη γέμιση. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κιμά, vegan κιμά ή ακόμα πιο πολύχρωμα λαχανικά. Η εμπειρία έχει δείξει ότι το ρύζι λειτουργεί αρκετά καλά γιατί απορροφά την περίσσεια υγρών και δίνει στο όλο πράγμα μια συγκεκριμένη σταθερότητα. Το ρύζι ολικής αλέσεως είναι επίσης πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες και σας κρατά χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  4. Ενώ ψήνεται το ρύζι, τα κρεμμύδια ξεφλουδίζονται και κόβονται σε κύβους και ανοίγουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια να στραγγίσουν. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να πλένουν τα κονσερβοποιημένα φασόλια σε ένα κόσκινο πριν από την περαιτέρω επεξεργασία για να αφαιρέσουν τα υπολείμματα αμύλου και το αλάτι και το υγρό που περιέχει το αλάτι και τη ζάχαρη στο οποίο συνήθως μαρινάρονται.
  5. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τον πελτέ ντομάτας και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Διπλώνουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια και αλατοπιπερώνουμε ξανά.
  6. Το μαγειρεμένο ρύζι αναμειγνύεται τώρα με τα τηγανητά λαχανικά και καρυκεύεται ξανά εάν χρειάζεται. Το έτοιμο μείγμα μπαίνει στις προετοιμασμένες όψεις πιπεριάς.
  7. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί, βάζουμε τις γεμιστές πιπεριές στο φούρνο, προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, για 15 με 20 λεπτά – μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και να μαλακώσουν οι πιπεριές αλλά να είναι ακόμα σφιχτές στη δαγκωνιά.

Μίνι κολοκύθες από μανταρίνια για ενδιάμεσα γεύματα

Οι κολοκύθες είναι ιδανικές για το μαγείρεμα και το ψήσιμο, αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσο καλές για φαγητά. Τα μανταρίνια, από την άλλη, είναι λιγότερο χυλώδη και δυσκίνητα, αλλά τουλάχιστον το ίδιο κατάλληλα για την εποχή. Αποτελούν και κατάλληλο αποκριάτικο διακοσμητικό γιατί μοιάζουν με μικρές κολοκύθες.

Συστατικά:

  • 1 σακουλάκι μανταρίνια
  • 1 με 2 κοτσάνια σέλινο

Παρασκευή:

  1. Η προετοιμασία δεν είναι μόνο παιδικό παιχνίδι, αλλά δημιουργεί και μια φθινοπωρινή ατμόσφαιρα. Πολλά μανταρίνια πρέπει να ξεφλουδιστούν, τα οποία –οι περισσότεροι βρίσκουν– αναδίδουν ένα ευχάριστο άρωμα σε όλο το δωμάτιο.
  2. Χρησιμοποιήστε την άκρη μιας ξύλινης κουτάλας εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα του λευκού μανταρινιού από το κέντρο του καρπού χωρίς να σπάσετε το μανταρίνι. Γενικά, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα εσπεριδοειδή παραμένουν σε ένα κομμάτι κατά την αφαίρεση της φλούδας. μετά από όλα, θα πρέπει να μοιάζουν με μικρές κολοκύθες.
  3. Τα κοτσάνια του σέλινου πλένονται και κόβονται σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Στη συνέχεια, ένα από τα δύο κολλάει στη μέση του μανταρινιού ως στέλεχος κολοκύθας.

Τα φαντάσματα της μπανάνας ως επιδόρπιο πλούσιο σε κάλιο

Οι μπανάνες όχι μόνο έχουν νόστιμη γλυκιά γεύση, αλλά είναι επίσης γεμάτες κάλιο και μαγνήσιο, καθιστώντας τες μια πραγματικά κατάλληλη τροφή. Με μερικά απλά βήματα μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μικρά φαντάσματα από αυτά.

Συστατικά:

  • μια χούφτα μπανάνες
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • μικρές σταγόνες σοκολάτας

Παρασκευή:

  1. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις στη μέση για να δημιουργήσετε μια ευθεία άκρη στην οποία μπορούν να σταθούν τα μισά.
  2. Πριν τοποθετήσετε τις μπανάνες σε ένα πιάτο σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, ραντίστε τις με λίγο χυμό λεμονιού. Αυτό διασφαλίζει ότι οι μπανάνες δεν μαυρίζουν τόσο γρήγορα όταν εκτίθενται στον αέρα. Για τον ίδιο λόγο, καλό είναι γενικά να μην ετοιμάζετε αυτό το σνακ πολύ νωρίς πριν φτάσουν οι καλεσμένοι.
  3. Τώρα στα φαντάσματα της μπανάνας δίνονται μάτια και παραμορφωμένα στόματα με τη μορφή σταγόνων σοκολάτας ή κάτι παρόμοιο.

Γροθιά αίματος με βολβούς ματιών και κομμένα δάχτυλα

Για να εξασφαλίσετε την απόλαυση του ποτού, μια φρουτώδης συνταγή – με ή χωρίς αλκοόλ κατά βούληση – είναι φυσικά απαραίτητη. Σύμφωνα με το θέμα, η γροθιά θα είναι μια γροθιά αίματος με “inlay κρέας”.

Συστατικά:

  • 125 γραμμάρια βατόμουρα
  • 1 κουτί λίτσι
  • 1 λίτρο χυμό κερασιού
  • 500 χιλιοστόλιτρα ανθρακούχο μεταλλικό νερό
  • ένα ιατρικό λαστιχένιο γάντι
  • προαιρετικά: 12 cl βότκα

Παρασκευή:

  1. Πρώτα ετοιμάστε τα «δάχτυλα του πτώματος» ως ένθετα κρέατος, καθώς πρέπει να μείνουν στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε τα δάχτυλα ενός λαστιχένιου ιατρικού γαντιού, γεμίστε τα με νερό, δέστε τα σφιχτά και μετά τοποθετήστε τα στην κατάψυξη. Για εμφάνιση, θα πρέπει να κόψετε το υπερβολικό λάστιχο όσο το δυνατόν πιο κοντά στον κόμπο μετά την κατάψυξη. Αυτά τα θανατηφόρα χλωμά δαχτυλάκια όχι μόνο φαίνονται απόκοσμα, αλλά δροσίζουν επίσης τη γροθιά σας χωρίς να την ποτίζουν.
  2. Ετοιμάστε ένα μεγάλο μπολ διάτρησης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια γυάλινη κανάτα, αλλά το «ένθετο κρέατος» δεν φαίνεται επίσης, επειδή η επιφάνεια του νερού είναι μικρότερη.
  3. Προσθέστε το χυμό από τις κονσέρβες λίτσι και το χυμό κερασιού στο μπολ της διάτρησης. Αν θέλετε, προσθέστε λίγο διαυγές οινόπνευμα -για παράδειγμα βότκα- και μετά βάλτε τη μπουνιά στο κρύο για μερικές ώρες.
  4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζονται οι βολβοί των ματιών. Πλένουμε τα βατόμουρα και ετοιμάζουμε τα ήδη στραγγισμένα λίτσι. Τα λίτσι με σπόρους – εάν χρησιμοποιείτε λίτσι σε κονσέρβα, συνήθως είναι ήδη ξεσποριασμένα – είναι γεμάτα με ένα βατόμουρο το καθένα και λειτουργούν ως βολβοί των ματιών. Αυτά μπαίνουν τώρα στο μπολ διάτρησης.
  5. Λίγο πριν το σερβίρετε, βγάζετε τα δάχτυλα του πτώματος από την κατάψυξη και τα προσθέτετε στην τελική διάτρηση για επιπλέον ψύξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *