Γι’ αυτό θα πρέπει να προπονείστε πιο συχνά, αλλά για μικρότερα χρονικά διαστήματα

Πολλοί από εμάς παίρνουμε τουλάχιστον ένα βράδυ άδεια κατά τη διάρκεια της αγχωτικής εβδομάδας εργασίας μας για να κάνουμε αρκετή άσκηση.

Με μικρότερες μονάδες για μεγαλύτερη επιτυχία στην εκπαίδευση

Οι ερευνητές λένε: Είναι καλύτερα να ασκείστε τακτικά και να κάνετε μικρότερες συνεδρίες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να σημειώσετε πρόοδο πιο γρήγορα και να παραμείνετε σε φόρμα μακροπρόθεσμα. Μια θετική παρενέργεια: Μπορείτε να ενσωματώσετε καλύτερα σύντομες αθλητικές συνεδρίες στην καθημερινότητά σας χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσετε αρκετές ώρες από την ημέρα σας.

Πόση άσκηση πρέπει να κάνετε την ημέρα;

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Edith Cowan ανακάλυψαν ότι μόνο έξι μπούκλες δικέφαλου ανά ημέρα έχουν θετική επίδραση στη μυϊκή δύναμη. Για να γίνει αυτό, συνέκριναν τους συμμετέχοντες στη μελέτη και τους χώρισαν σε τρεις ομάδες με διαφορετικές ρουτίνες άρσης βαρών.

Η πρώτη ομάδα το έκανε 30 μπούκλες δικέφαλου μία φορά την εβδομάδα. Η δεύτερη ομάδα το έκανε έξι μπούκλες την ημέρα για πέντε ημέρες. Η τελευταία ομάδα ηγήθηκε μόνο έξι μπούκλες μόνο μία μέρα την εβδομάδα διά μέσου.

Τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα: άτομα που έκαναν 30 μπούκλες δικέφαλου μόνο μία φορά την εβδομάδα δεν παρουσίασαν αύξηση στη μυϊκή δύναμη. Απλώς αύξησαν το μέγεθος των μυών τους. Στην ομάδα που έκανε έξι μπούκλες μόνο μία μέρα την εβδομάδα, δεν υπήρχε αλλαγή στο πάχος των μυών.

Η ομάδα που έκανε έξι μπούκλες σε πέντε ημέρες παρουσίασε μεγάλες αλλαγές: οι συμμετέχοντες κέρδισαν περισσότερο από δέκα τοις εκατό σε μυϊκή δύναμη και παρόμοιο ποσοστό στο πάχος των μυών.

Εάν θέλετε να επιτύχετε μακροπρόθεσμη επιτυχία, είναι καλύτερα να επικεντρωθείτε σε τακτικές, αυστηρές προπονήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *