Ποιες βιταμίνες για τα μαλλιά;

Η παροχή επαρκών ποσοτήτων βιταμινών στον οργανισμό είναι σημαντική ώστε τα μαλλιά να παραμένουν δυνατά και ελαστικά. Για το Υγεία μαλλιών αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο από όλα Βιταμίνη Α και ντο καθώς και όλα Βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Με αυτές τις βιταμίνες για υγιή μαλλιά

Τα μαλλιά είναι όμορφα όταν είναι δυνατά, ελαστικά και λαμπερά. Τα γονίδια και η ορμονική ισορροπία μας ευθύνονται για αυτό. Το πώς ζούμε και πώς του παρέχουμε διατροφή είναι επίσης σημαντικό για την κατάσταση των μαλλιών μας. Μόνο αν τους δώσουμε αρκετές βιταμίνες και μέταλλα θα γίνουν τα μαλλιά υγιή.

  • Βιταμίνη Α: Είναι απαραίτητο για υγιή μαλλιά. Συχνά μπορείτε να βρείτε βιταμίνη Α με το όνομα ρετινόλη. Η βιταμίνη Α υποστηρίζει την υγιή και δυνατή ανάπτυξη των μαλλιών και διασφαλίζει ότι τα μαλλιά παραμένουν ελαστικά. Μπορείτε να πάρετε αυτή τη βιταμίνη από τα βερίκοκα, τις πιπεριές, όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα καρότα και το ιχθυέλαιο.
  • βιταμίνη C: Με την κατανάλωση βιταμίνης C, διασφαλίζετε ότι ο σίδηρος στην κυκλοφορία του αίματος μπορεί να μεταφερθεί καλύτερα στις ρίζες των μαλλιών. Αυτό αποτρέπει τη φθορά στη δομή της τρίχας. Μπορείτε να το πάρετε αυτό καταναλώνοντας πολλά εσπεριδοειδή και πιπεριές. Βρίσκεται όμως και σε πολλά είδη λάχανου.
  • βιταμίνη Β: Μεταβολικές διεργασίες λαμβάνουν χώρα και στις ρίζες των μαλλιών. Για αυτό, οι ρίζες των μαλλιών χρειάζονται αρκετή βιταμίνη Β3, Β5 και Β6. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που η παραγωγή σμήγματος μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Η βιοτίνη ονομάζεται επίσης βιταμίνη ομορφιάς. Αυτή η βιταμίνη Β7 εξασφαλίζει λαμπερά μαλλιά και αποτρέπει το σχίσιμο των άκρων. Όλες οι βιταμίνες Β βρίσκονται στους κρόκους των αυγών, τη μαγιά, το γάλα, το κρέας, τα προϊόντα ολικής αλέσεως και τους ξηρούς καρπούς.
  • Επίσης σημαντικό: Δεδομένου ότι το σώμα παράγει κερατίνη από πρωτεΐνες, από τις οποίες το 90% αποτελείται από τρίχες, είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης. Θα πρέπει να καταναλώνετε 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό του σωματικού σας βάρους κάθε μέρα. Και ο ψευδάργυρος είναι επίσης σημαντικός για όμορφα μαλλιά. Αυτό διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής σας ανέπαφο. Για να το κάνετε αυτό, τρώτε πάντα λίγο πλιγούρι βρώμης ή σνακ με ξηρούς καρπούς Βραζιλίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *