Θέρμανση στο γυμναστήριο του σπιτιού; Ποια θερμοκρασία έχει νόημα και πώς εξοικονομείτε ενέργεια

Και πιθανότατα σκέφτεστε ήδη πώς μπορείτε να μειώσετε το κόστος ενέργειας στο σπίτι. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη θέρμανση στο γυμναστήριο του σπιτιού σας εάν ήδη ιδρώνετε από την προπόνησή σας; Ή θα προτιμούσατε όχι;

Θέρμανση στο γυμναστήριο του σπιτιού: Εξαρτάται από το άθλημα

Το να σβήνεις απλά τη θέρμανση δεν είναι καλή ιδέα. Ωστόσο, ανάλογα με το άθλημα, μπορείτε να χαμηλώσετε τη θέρμανση.

Ειδικά στο έντονες προπονήσεις όπως HIIT, προπόνηση δύναμης ή αθλήματα αντοχής σε stepper, η θερμοκρασία του δωματίου δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή.

Γιατί οι μύες σου ζεσταίνονται γρήγορα, ώστε να μπορείς να ασκείς καλά ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου 16-18 βαθμών Κελσίου. Γενικά, εάν η θερμοκρασία του δωματίου είναι πολύ υψηλή, μπορεί να υπερθερμανθείτε και να χρειαστεί να σταματήσετε την προπόνησή σας.

Στο ήπια αθλήματα Όπως η γιόγκα συμπεριλαμβανομένου του διαλογισμού, τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά. Εάν εστιάσετε στην ψυχική σας κατάσταση και κρατάτε το σώμα σας σε ηρεμία, τότε δεν πρέπει να θερμαίνετε κάτω από 20 βαθμούς. Διαφορετικά, θα αρχίσετε γρήγορα να τρέμετε και θα αποσπαστείτε από ό,τι είναι σημαντικό. Ανάλογα με το είδος της γιόγκα, μια θερμοκρασία μεταξύ 20 και 24 βαθμών Κελσίου είναι κατάλληλη.

Η θερμοκρασία δωματίου στο σπίτι είναι θέμα γούστου

Δεν είναι μόνο το είδος του αθλήματος που καθορίζει πόσο ζεστά ζεσταίνεις το δωμάτιό σου. Παίζουν ρόλο και οι ατομικές σας ανάγκες.

Ενώ σε μερικούς ανθρώπους αρέσει να είναι πάντα ζεστοί και μπορούν να κινούνται καλύτερα στις 20 μοίρες, άλλοι είναι ενεργοί στις 17 μοίρες. Παράγοντες όπως η ασθένεια, η εγκυμοσύνη ή η καθημερινή φόρμα εξαρτώνται επίσης από τον τρόπο με τον οποίο ελέγχετε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο προπόνησης.

Αυτό σημαίνει ότι η υγρασία στο γυμναστήριο του σπιτιού δεν κάνει κακό

Μόλις ολοκληρώσατε μια προπόνηση 30 λεπτών; Και έχετε πραγματικά αμφισβητήσει τον εαυτό σας; Τότε το κλίμα των εσωτερικών χώρων είναι σίγουρα αρκετά ιδρωμένο. Για να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας σε κρύους τοίχους από υγρασία, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Αερίστε το δωμάτιο – μερικά λεπτά αερισμού με κραδασμούς είναι σημαντικά ώστε να ανταλλάσσεται ο αέρας.
  • Θερμάνετε το δωμάτιο – μην απενεργοποιείτε εντελώς τη θέρμανση. Ο κρύος, υγρός αέρας οδηγεί στο σχηματισμό μούχλας με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, το δωμάτιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ή 17 μοίρες. Δεν χρειάζεται να ζεστάνετε το γυμναστήριο του σπιτιού σας όπως το σαλόνι σας, αλλά τουλάχιστον δεν χρειάζεται να το αφήσετε να κρυώσει.
  • Εξοικονομήστε ενέργεια – ακόμα κι αν θερμαίνετε, μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια συνολικά, έχοντας υπόψη σας μερικά σημεία.

9 συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας στο γυμναστήριο στο σπίτι

Υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν τελικά να σας εξοικονομήσουν χρήματα. Παραθέτουμε τις 8 καλύτερες συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας για εσάς:

  • Μην αφήνετε το δωμάτιο να κρυώσει πολύ, αλλά θερμαίνετε το τουλάχιστον στη χαμηλότερη ρύθμιση. Οι (έξυπνοι) θερμοστάτες βοηθούν στη ρύθμιση της βέλτιστης θερμοκρασίας δωματίου.
  • Οι θερμαντήρες δεν πρέπει να καλύπτονται.
  • Βεβαιωθείτε επίσης ότι η θερμάστρα είναι καθαρισμένη και αερισμένη.
  • Αερίστε σωστά: Είναι καλύτερο να αερίζετε μόνο για εκρήξεις και να μην γέρνετε το παράθυρο.
  • Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με πολύπριζο που να μπορεί να απενεργοποιηθεί.
  • Χρησιμοποιήστε φώτα LED αντί για αλογόνου ή παλιούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.
  • Στεγανοποιήστε καλά τα παράθυρα και τις πόρτες: Είναι όλες οι σφραγίδες εντάξει; Εάν υπάρχει ένα κενό ανοιχτό, χρησιμοποιήστε εξαιρέσεις πρόχειρων.
  • Μονώστε το δωμάτιο: Με άθικτη μόνωση δωματίου, το κλίμα του δωματίου είναι ισορροπημένο – το καλοκαίρι το δωμάτιο δεν θερμαίνεται τόσο πολύ και το χειμώνα κρυώνει λιγότερο γρήγορα.
  • Εάν τα παράθυρά σας είναι μόνο με μονό τζάμι, μπορείτε να τα καλύψετε με θερμομονωτική μεμβράνη. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν εξαφανίζεται τόσο πολύς ζεστός αέρας από τα παράθυρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *