Γιατί δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά την περιποίηση του προσώπου

Ο καθαρισμός του δέρματος είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής φροντίδας του δέρματος. Έτσι αφαιρείτε το μακιγιάζ, τον ιδρώτα και άλλα σωματίδια βρωμιάς που έχουν συσσωρευτεί στο πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ειδικά αν το δέρμα σας τείνει να παράγει αυξημένο σμήγμα, θα πρέπει πάντα να καθαρίζετε καλά το πρόσωπό σας για να αποφύγετε φλεγμονές με τη μορφή μαύρων στιγμάτων και σπυριών.

Η σωστή σειρά της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας

Ωστόσο, οι δερματολόγοι συμβουλεύουν ανεπιφύλακτα να δίνετε προσοχή στη σωστή σειρά της ρουτίνας περιποίησης του προσώπου σας. Δεν πρέπει ποτέ να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας. Γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει στη λεγόμενη περιστοματική δερματίτιδα. Ο «ένοχος» είναι το φθόριο στην οδοντόκρεμα.

Αυτά είναι συμπτώματα της περιστοματικής δερματίτιδας

Χαρακτηριστικό σύμπτωμα της περιστοματικής δερματίτιδας είναι το χαρακτηριστικό εξάνθημα: το δέρμα είναι κόκκινο, ελαφρώς ξεφλουδισμένο, μερικές φορές έχει φουσκάλες και θυμίζει έκζεμα. Επειδή το εξάνθημα εμφανίζεται κυρίως γύρω από το στόμα, η δερματίτιδα είναι επίσης γνωστή ως «ρόδο του στόματος».

Υπάρχει επίσης περισσότερο ή λιγότερο έντονος κνησμός στις πληγείσες περιοχές. Καταρχήν είναι μια αβλαβής ασθένεια. Το εξάνθημα μπορεί να είναι ακόμα πολύ δυσάρεστο επειδή οι κοκκινωπές δερματικές βλάβες είναι δύσκολο να κρυφτούν, ειδικά στο πρόσωπο.

Άλλοι λόγοι για περιστοματική δερματίτιδα

Εκτός από την οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο, οι λιπαρές κρέμες περιποίησης, το στρες ή μια μυκητιασική λοίμωξη μπορεί επίσης να προκαλέσει το εξάνθημα. Ωστόσο, οι ακριβείς αιτίες του ενοχλητικού εξανθήματος δεν είναι ακόμη σαφείς.

Για να αποτρέψετε την εμφάνιση του εξανθήματος στο πρόσωπό σας, απλώς προσαρμόστε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας: βουρτσίστε πρώτα τα δόντια σας και μετά πλύνετε το πρόσωπό σας. Άρα τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά!

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο bunte.de.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *