Γιατί πρέπει να ξεπλύνετε το σαμπουάν ανάποδα

Πολλοί από εμάς πλένουμε τα μαλλιά μας σχεδόν κάθε μέρα. Κατ ‘αρχήν, αυτό δεν είναι πρόβλημα – θα πρέπει απλώς να φροντίσετε να φροντίζετε τα μαλλιά σας σχολαστικά ώστε να μην στεγνώνουν.

Όταν πλένετε τα μαλλιά σας, υπάρχουν μερικές άλλες συμβουλές για ακόμα περισσότερη λάμψη, λιγότερο σμήγμα και πολλά άλλα. Μάλιστα παίζει ρόλο και η κατεύθυνση που ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας.

Αυτό είναι πίσω από το κόλπο ξεβγάλματος

Μάλιστα, τώρα ξεπλένουμε τα μαλλιά μας ανάποδα. Ακούγεται αρκετά χαλαρωτικό, αλλά υπάρχει ένας σημαντικός λόγος. Εάν σκύψετε ανάποδα για να ξεπλύνετε το σαμπουάν, μπορείτε να αποφύγετε τα αντιαισθητικά σπυράκια και τις κηλίδες στην πλάτη και τους ώμους σας.

Εάν πλένετε κανονικά τα μαλλιά σας προς τα πίσω, το σαμπουάν θα τρέξει στην πλάτη σας. Το βρώμικο νερό σε συνδυασμό με το σαμπουάν μπορεί εύκολα να φράξει τους πόρους. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα μπορεί να γίνει φλεγμονή.

Εάν πλένετε τα μαλλιά σας ανάποδα, το βρώμικο νερό τρέχει απευθείας στην αποχέτευση και δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας. Οι ενοχλητικές κηλίδες και τα σπυράκια στην πλάτη ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε επίσης στο Bunte.de.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *