Δεν έχει καθόλου καλή γεύση: Δεν πρέπει να κάνετε αυτά τα λάθη όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά δεν είναι μόνο τόσο δημοφιλή επειδή είναι νόστιμα και ευέλικτα, αλλά και επειδή δεν απαιτούν ουσιαστικά καμία προηγούμενη γνώση μαγειρικής για την παρασκευή τους.

Ωστόσο, υπάρχει ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν μαγειρεύουν ζυμαρικά. Φροντίστε να το αποφύγετε, ώστε τα ζυμαρικά να έχουν τόσο καλή γεύση όσο περιμένετε:

Μην αφήνετε ποτέ τα ζυμαρικά σας στο κόσκινο των ζυμαρικών, έστω και για λίγο!

Γιατί τα ζυμαρικά δεν πρέπει ποτέ να μένουν στο κόσκινο

Αν τα μακαρόνια κ.λπ. παραμείνουν στο κόσκινο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά την αποστράγγιση, εξατμίζεται το υπόλοιπο νερό των ζυμαρικών και έτσι και το άμυλο που παραμένει στα μεμονωμένα ζυμαρικά μετά το στραγγίσιμο. Αυτό όχι μόνο κάνει τα ζυμαρικά να στεγνώνουν, αλλά χάνει και την ικανότητά τους να δένει τις σάλτσες επειδή δεν έχει μείνει άμυλο.

Θα πρέπει να προσαρμόσετε τον χρόνο ψησίματος των ζυμαρικών έτσι ώστε να μπορούν να προστεθούν απευθείας από την κατσαρόλα στη σάλτσα. Αυτό κάνει τη σάλτσα ακόμα πιο κρεμώδη και τα ζυμαρικά δεν στεγνώνουν.

Παρεμπιπτόντως, το πιάτο ζυμαρικών γίνεται ιδιαίτερα νόστιμο αν βγάλετε τα ζυμαρικά λίγα λεπτά πριν το τέλος του προτεινόμενου χρόνου μαγειρέματος και τα αφήσετε να ψηθούν στη σάλτσα για το υπόλοιπο διάστημα.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο CHIP.de.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *