Καταρροή – τι να κάνετε;

Εάν η καταρροή δεν οφείλεται σε αλλεργία ή μόλυνση, υπάρχει διάφορα μέτραπου μπορείτε να κάνετε ενάντια στο υδαρές κρύο.

Αυτό μπορείτε να κάνετε κατά της καταρροής

Το καλύτερο που πρέπει Αποφύγετε μυρωδιές που ερεθίζουν τη μύτηόπως π.χ. καπνός τσιγάρου, καυσαέρια ή σκληρά προϊόντα καθαρισμού.

Επίσης κρύος αέρας, που προέρχεται από κλιματισμό ή κατά τη διάρκεια υπαίθριων σπορ, στεγνώνει τη μύτη και την κάνει να τρέχει. Επιπλέον, θα πρέπει πιείτε αρκετάγια να μην στεγνώσουν οι βλεννογόνοι στη μύτη και μπορεί να συμβεί ρινικό σπρέι βρεγμένο θαλασσινό νερό χρησιμοποιείται για την υποστήριξη της άμυνας της μύτης.
Τα ρινικά σπρέι που έχουν αποσυμφορητική δράση θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο πιο σπάνια γίνεται, αλλά το πολύ για επτά ημέρες.

Συμπτώματα ρινικής καταρροής: Εκτός από τη συνεχή καταρροή, μπορεί επίσης να υπάρχει κνησμός και φτέρνισμα, θαμπός πονοκέφαλος και αυξημένη ροή δακρύων.

Αιτίες ρινικής καταρροής: Στρες, έντονες μυρωδιές ή αρώματα, πολύ κρύος ή πολύ ζεστός αέρας, ξηροί ρινικοί βλεννογόνοι.

Ειδικά οι ηλικιωμένοι υποφέρουν από καταρροή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με την πάροδο της ηλικίας μειώνεται η απόδοση των αδένων, οι οποίοι παράγουν μια πηκτή, παχύρρευστη έκκριση. Ως αποτέλεσμα, η υδαρή έκκριση τρέχει όλο και περισσότερο από τη μύτη.

Ωστόσο, η καταρροή είναι συχνά μια παρενέργεια ενός κλασικού κρυολογήματος ή αλλεργίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *