Ρούχα, ώρα της ημέρας, άγρια ​​ζώα: Εάν προπονείστε έξω το φθινόπωρο, πρέπει να προσέξετε αυτά τα σημεία

Ακόμη και όταν οι μέρες λιγοστεύουν και κάνει πιο κρύο έξω, είναι διασκεδαστικό να κάνετε αθλήματα στον καθαρό αέρα. Είναι επίσης υγιεινό γιατί ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τροφοδοτεί το σώμα με φρέσκο ​​οξυγόνο και ενεργοποιεί ξανά την κυκλοφορία σας.

Ωστόσο, τον καιρό του φθινοπώρου θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας μερικά σημεία στην υπαίθρια αθλητική ρουτίνα σας. Θα σας πούμε πώς μπορείτε να παραμείνετε δραστήριοι το φθινόπωρο.

Τα κατάλληλα αθλητικά ρούχα για το κρύο φθινόπωρο

Τα σωστά ρούχα είναι ζωτικής σημασίας για υπαίθρια αθλήματα. Γιατί όλοι ξέρουμε: Δεν υπάρχει κακός καιρός, απλά κακά ρούχα.

Η επιλογή του σωστού αθλητικού ρούχου είναι ιδιαίτερα δύσκολη το φθινόπωρο. Το πρωί έχει ακόμα παγωμένο κρύο, τη μέρα βγαίνει ο ήλιος και ζεσταίνεται, το βράδυ κρυώνει γρήγορα και μετά υπάρχουν μπόρες.

Είναι σημαντικό να μην ντύνεστε πολύ ζεστά. Η συσσώρευση θερμότητας δεν είναι μόνο άβολη, αλλά μπορεί ακόμη και να είναι επικίνδυνη. Πηγαίνετε λοιπόν για το γνωστό onion look των λειτουργικών εσωρούχων, μπλουζάκι ή τοπ και λειτουργικό σακάκι. Πολλές στρώσεις το ένα πάνω στο άλλο σας βοηθούν να είστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε καιρική κατάσταση. Είναι εντάξει να νιώθετε ελαφρώς κρύο στην αρχή της προπόνησής σας.

Φροντίστε επίσης να φοράτε ρούχα που αναπνέουν και αθλητικά παπούτσια με καλές σόλες. Ειδικά όταν είστε έξω στο δάσος, τα πράγματα μπορεί να γλιστρήσουν.

Αποφύγετε τα μαύρα ρούχα

Ειδικά το σούρουπο ή στην ομίχλη, το να φοράτε μαύρα ρούχα σας δυσκολεύει να αναγνωρίσετε και μπορεί γρήγορα να σας βάλει σε κίνδυνο. Τα έντονα χρώματα, τα χρώματα νέον ή οι ανακλαστήρες στα ρούχα σας είναι επομένως απαραίτητα για υπαίθρια σπορ.

Ζεσταθείτε καλά πριν την προπόνηση

Ανεξάρτητα από το αν κάνετε αθλήματα σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους – το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ζεστάνετε τους μυς σας. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείψετε τη φάση προθέρμανσης της προπόνησής σας σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό αργά αλλά σίγουρα θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία σας και οι μύες σας θα προετοιμαστούν κατάλληλα για την επόμενη προπόνηση.

Βρείτε τον κατάλληλο προπονητικό φίλο

Όταν αρχίζει να νυχτώνει το απόγευμα, θέλουμε να κουλουριαζόμαστε στον καναπέ με μια κουβέρτα, να πιούμε τσάι και να δούμε μια ταινία. Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπεράσεις την εσωτερική σου αδυναμία.

Επομένως, είναι καλύτερο να βρείτε έναν προπονητικό συνεργάτη ή μια ομάδα τρεξίματος. Με αυτόν τον τρόπο έχετε μια καθορισμένη ημερομηνία όταν ξέρετε ότι σας περιμένουν άλλοι.

Επιπλέον, είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να κάνετε αθλήματα μαζί.

Μην κουτσομπολεύετε για πολύ

Σχεδόν τίποτα δεν είναι πιο διασκεδαστικό από το να ανταλλάσσετε τα τελευταία νέα με την ομάδα τρεξίματος ή τους φίλους σας στη φυσική κατάσταση μετά την προπόνηση. Αλλά είναι καλύτερα να το κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο σύντομο το φθινόπωρο – τουλάχιστον όταν είστε έξω.

Γιατί ακόμα κι αν δεν κρυώνεις, το να στέκεσαι στο κρύο θα επιβραδύνει την κυκλοφορία σου και κινδυνεύεις να κρυώσεις. Μετά την προπόνησή σας λοιπόν, βιαστείτε να επιστρέψετε στο ζεστό όσο το δυνατόν γρηγορότερα και φορέστε πρώτα στεγνά ρούχα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *