Τι προκαλεί την πιτυρίδα;

Η πιτυρίδα μπορεί να προκληθεί από α πολύ ξηρό ή πολύ λιπαρό τριχωτό της κεφαλής σηκώνομαι. Αυτό φαίνεται από το χρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Αυτοί είναι λευκό ή ελαφρύαυτό μιλάει για ένα ξηρό τριχωτό της κεφαλής. Από την άλλη, είναι πιο πιθανό να είναι κάπως κιτρινωπόαυτό είναι επίσης ένδειξη ενός λιπαρό τριχωτό της κεφαλής.

Ένα τριχωτό της κεφαλής που είναι πολύ λιπαρό συμβαίνει συνήθως προϊόντα περιποίησης που είναι πολύ σκληρά αποδίδεται στους σμηγματογόνους αδένες, πρέπει να παράγει περισσότερο σμήγμα για την προστασία του δέρματος. Ωστόσο, οι αιτίες μπορούν επίσης επί ορμονικά προβλήματα Πήγαινε πίσω, διά μέσου Στρες ή γενετική προδιάθεση ευνοούνται. Το πολύ συχνά πλύσιμο μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για την υπερβολική πιτυρίδα.

Αυτό βοηθά κατά της πιτυρίδας

Εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι πολύ λιπαρό, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το σαμπουάν με ιδιαίτερη προσοχή εάν έχετε προβλήματα πιτυρίδας.

  • Η καλύτερη λύση είναι ο συνδυασμός ενός σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, το οποίο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για περισσότερο από ένα μήνα, και ενός ιδιαίτερα ήπιου σαμπουάν για περαιτέρω χρήση.
  • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα για λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, καθώς αυτά μπορεί να στεγνώσουν το τριχωτό της κεφαλής και να αυξήσουν περαιτέρω την παραγωγή σμήγματος.
  • Γενικά, η χρήση ελαίων συνιστάται για την πιτυρίδα, ειδικά αν το τριχωτό της κεφαλής είναι πολύ ξηρό. Το έλαιο αργκάν είναι ιδιαίτερα κατάλληλο. Όμως και ένα καλό ελαιόλαδο εξυπηρετεί τον σκοπό του.
  • Η κατά καιρούς εφαρμογή λαδιού μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για το λιπαρό τριχωτό της κεφαλής. Ωστόσο, φροντίστε να πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν εάν είναι πολύ λιπαρά και παραλείψτε τη θεραπεία με λάδι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *