Ποιο σαμπουάν για την ψωρίαση;

Σε γενικές γραμμές, συνιστάται να εφαρμόσετε πρώτα ένα στρώμα ζυγαριάς σαμπουάν για την αφαίρεση της πιτυρίδας. Αυτό θα πρέπει να είναι δυνατό ήπιος Ωστόσο, ένας καλός δείκτης αυτού είναι τα λίγα συστατικά.

Γενικά, δεν συνιστάται η χρήση συμβατικών σαμπουάν πιτυρίδας καθώς δεν είναι σχεδιασμένα για τη θεραπεία της ψωρίασης. Εάν δεν είστε σίγουροι, ρωτήστε τον δερματολόγο σας για ένα σαμπουάν για την ψωρίαση.

Η ψωρίαση είναι εξαιρετικά ατομική! Δυστυχώς, αυτό που λειτουργεί καλά για ένα άτομο μπορεί να έχει μπούμερανγκ σε ένα άλλο. Μη διστάσετε λοιπόν να το δοκιμάσετε ορισμένα προϊόντα ή επικοινωνήστε αμέσως με τον δερματολόγο σας.

Σαμπουάν με αναλογία περίπουΣυνιστάται 3-5% ουρία.

Απλώς βουρτσίστε τα μαλλιά σας πολύ προσεκτικά και ψάξτε για βούρτσες μαλλιών που δεν μπορούν να βλάψουν το τριχωτό της κεφαλής σας. Τα χτενίσματα με πολλή ένταση, όπως οι πλεξούδες ή οι κότσοι, μπορούν επίσης να ερεθίσουν το δέρμα. Επιπλέον, θα πρέπει ιδανικά να εγκαταλείψετε το στέγνωμα με πιστολάκι, καθώς και τις επίπονες θεραπείες. Μιλώ Βαφή, περμανάντ, επαγγελματικό ίσιωμα ή ακόμα και βαφή.

Συμβουλές για την ψωρίαση

  • Η ψωρίαση είναι πολύ ατομική. Δυστυχώς, αυτό που λειτουργεί καλά για ένα άτομο μπορεί να έχει μπούμερανγκ σε ένα άλλο. Γι’ αυτό μη διστάσετε να δοκιμάσετε μερικά προϊόντα ή επικοινωνήστε απευθείας με τον δερματολόγο σας.
  • Βουρτσίστε τα μαλλιά σας πολύ προσεκτικά και χρησιμοποιήστε βούρτσες μαλλιών που δεν θα βλάψουν το τριχωτό της κεφαλής σας. Τα χτενίσματα με πολλή ένταση, όπως οι πλεξούδες ή οι κότσοι, μπορούν επίσης να ερεθίσουν το δέρμα.
  • Στην καλύτερη περίπτωση, εγκαταλείπετε επίσης το στέγνωμα των μαλλιών σας με πιστολάκι και άλλες επίπονες θεραπείες. Με άλλα λόγια, χρωματισμός, περμανάντ, επαγγελματικό ίσιωμα ή και χρωματισμός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *