Πόσο υγιεινές είναι οι ντομάτες;

Οι ώριμες ντομάτες περιέχουν καροτένιο ιώδιο, μεταξύ άλλων φυτικών ουσιών Λυκοπένιο. Αυτό είναι υπεύθυνο για το κοκκινωπό χρώμα των φρούτων λαχανικών. Υπάρχει μια ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα αυτής της φυτικής χρωστικής στη φλούδα της ντομάτας, γι’ αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να καταναλωθεί.

Το λυκοπένιο έχει πολλά οφέλη για την υγεία: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα υψηλά επίπεδα λυκοπενίου μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Σύμφωνα με μελέτες, το καροτενοειδές λέγεται επίσης ότι ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εγκεφαλικού και, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι καλό για τα οστά. Επιπλέον, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το λυκοπένιο έχει θετική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης.

Άλλα υγιεινά συστατικά στις ντομάτες είναι: βιταμίνη Cπου υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι σημαντικό για τα κύτταρά μας κάλιο.

Θα πρέπει να το έχετε υπόψη σας όταν αγοράζετε και τρώτε ντομάτες

Οι ντομάτες πρέπει τρώγεται μόνο ώριμο επειδή περιέχουν υψηλή ποσότητα φυτοπροστατευτικής ουσίας σολανίνη. Είναι δηλητηριώδη για τον άνθρωπο. Όσο πιο ώριμες γίνονται οι ντομάτες, τόσο λιγότερη σολανίνη περιέχουν. Στις ώριμες ντομάτες υπάρχει μόνο σε μικρές και αβλαβείς ποσότητες. Υπάρχει μόνο μεγαλύτερη αναλογία στο στέλεχος και στη βάση του στελέχους, γι’ αυτό καλό είναι να κόψετε αυτά τα μέρη της ντομάτας.

Επιπλέον, είναι Βιολογικές ντομάτες Όχι μόνο είναι μολυσμένο με λιγότερα φυτοφάρμακα, αλλά είναι και πιο υγιεινό. Γενικά περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C και δευτερογενείς φυτικές ουσίες.

Αν επιπλέον από την περιφερειακή καλλιέργεια Αυτό σημαίνει μια πιο σύντομη διαδρομή μεταφοράς, η οποία συνήθως συνοδεύεται από μια καλύτερη γεύση της ντομάτας. Γιατί πολλές άλλες ντομάτες μαζεύονται πράσινες και ωριμάζουν στην πορεία, γι’ αυτό και είναι λιγότερο γλυκές.

Η φλούδα της ντομάτας πρέπει συμπαγές και άθικτο ώστε να μπορείτε να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο υγιές λυκοπένιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *