Πολλοί άνθρωποι το κάνουν λάθος: Γιατί δεν πρέπει να πίνετε πολύ νερό πριν από την προπόνηση

Είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό. Το σώμα σας χρειάζεται δύο έως τρία λίτρα κάθε μέρα για να λειτουργήσει βέλτιστα. Εάν ασκείστε, θα πρέπει να προσθέσετε μισό λίτρο για κάθε μισή ώρα άσκησης.

Εάν ασκείστε για μια ώρα, αυτό σημαίνει ότι πίνετε ένα επιπλέον λίτρο νερό. Προσοχή όμως, γιατί εάν πίνετε πολύ νερό πριν την άσκηση, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην προπόνησή σας.

Προσοχή, ναυτία

Ωστόσο, λίγο πριν την προπόνηση, θα πρέπει να αποφύγετε να πίνετε πολύ νερό ταυτόχρονα. Το νερό στο στομάχι σας μπορεί να προκαλέσει ναυτία και κράμπες κατά τη διάρκεια της άσκησης. Είναι καλύτερα να πίνετε μερικές γουλιές ακριβώς πριν την προπόνησή σας και να πάρετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό στην προπόνηση.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης θα πρέπει να πίνετε υγρά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κατά κανόνα: Αν διψάσεις, είναι ήδη πολύ αργά.

Αυτή είναι η ποσότητα που πρέπει να πίνετε πριν την άσκηση

Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για την προπόνησή σας, μπορείτε να πιείτε έως και μισό λίτρο νερό περίπου μία ώρα πριν την προπόνηση. Όταν ξεκινάτε την άσκηση μία ώρα αργότερα, το υγρό δεν βρίσκεται πλέον στο στομάχι σας και μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς να αισθάνεστε άρρωστοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *